fbpx
About

Vi ligger langt uti havgapet i Gulen Kommune, på en øy som heter Mjømna. Det er få fastboende her, men desto nærmere sjø og natur og egentid kommer du.

Mjømna, Gulen Kommune

Du ankommer Mjømna Kystcamp ved å følge Fylkesvei 5582 fra Sløvåg Ferjekai, over Sandøyna og deretter til Mjømna. Kjøretid estimeres til under 25 minutter. Se Google maps

Google Maps

Fasiliteter på området

Servicebygg og sanitæranlegg er moderne og oppført i nyere tid, med WC, dusj og vaskemaskin. Wifi på store deler av oppstillingsområdene. Det er også 16A strøm til plassene, og tømming av gråvann. Gassflasker til camping-bruk.

Learn More

Tradisjonsrike tilstelninger

Vi arrangerer krabbefest hver høst, med god suksess. Her må en være tidlig ute for å sikre seg en plass. Vi sikter også på øvrige tilstelninger med musikk i naustet utover året. Følg gjerne med på facebook siden vår for kommende arrangement

facebook

Båter og kajakk

Båttur

Motorisert båttur i området – enten for fiske eller tur i skjærgården – er en ren nytelse. Båtlivet er en viktig brikke i livet på Mjømna, i historiske tider og den dag idag. Lei eller ta med egen båt, fra Mjømna har du fine muligheter til å besøke havner som Skjerjehamn, Eivindvik eller Hardbakke – som alle tilbyr forfriskninger.

Fjordkysten tilbyr øyhopping til Solund, Værlandet og Bulandet.

Fisking

Bobil-plassene befinner seg kun få meter fra sjø, og området rundt Mjømna har mange gode fiskeplasser fra land og fra båt.

Med fiskelykke får du makrell, torsk, sei, lange og lyr i Mjømnesundet rett utenfor campingen.

 

Kajakk

Utforsk Mjømne-sundet, holmer og skjær på nært hold!

Padleturer med kajakk i området er en opplevelse, og en kan legge korte og lengre turer til holmer og skjær, havner og gjestegiveri. En tur ut igjennom Søre Grimesundet, Svartesundet med Koksøysundet og tilbake via Skjerjehamn er å anbefale.

Du kan ta med din egen kajakk, eller lei havkajakker med vest og åre fra Mjømna Kystcamp.

Fjelltur i området

Det er et rikt turtilbud på Mjømna og øyene rundt. Høyeste toppen på Mjømna er 194 moh, og kan nås ved å gå opp via begge ender av fjellet, og det brattere alternativet “Stien” rett opp som en finner ca. midt på fjellet sett fra vestsiden og fra campingen. “Stien” er en delvis murt trapp som starter ved foten av fjellet – litt nord for fossen, og som ender opp på et platå i nærheten av Stiksvatnet. Fjellet har gode oppmerkede og opptråkkede stier å følge. Turen varer typisk mellom 1 og 2 timer.

fjelltur01

Fra toppen kan en se langt til havs og langt innover Gulen Kommune. Herifra ser en også rett ned på det gamle handelsstedet Skjerjehamn. I vest ser en Byrknesøy, i nord har en Sognefjorden og i sør skimter en Mongstad og Fensfjorden.

Sandøyna og Byrknesøy omslutter Mjømna, begge disse har lett tilgjengelige og merkede stier i utmark og fjellet. “Veten” på Byrknesfjellet er et attraktiv utkikkspunkt for mange turgåere. Ytre Gulen Turlag har flotte presentasjoner og informasjon om aktiviteter og tilgjengelige turer i området.

Fjordkysten er også en verdifull kilde for aktiviteter og eventer i området som festivaler, øyhopping, fjelltur og vandring i fjordlandskapet. Ta en kikk innom nettsiden til Fjordkysten for å oppdage verden her ute i havgapet – eller ta en hyggelig prat med oss i Mjømna Kystkamp.

En kan kombinere båttur med fjelltur – da er Alden i Askvoll et godt mål med 480 meter opp fra havet. Her er det brygge for å kunne legge til med båt.

Innenfor rekkevidde er også Norges vestligste fyr Utvær med flott natur, mye hav og rik historikk. Dette er en tur du må forvente vil ta 5-6 timer en finværsdag.

Det arrangeres motbakkeløp på Mjømna, “Piltevarden Motbakkeløp” palmelørdag – dette inneholder både en sosial tur- og familieklasse samt en løpsklasse hvor en strever for bestetiden opp den 194 meter høye toppen, men 2.6 km lange turen som starter ved Mjømna Kirke.

About

Kontakt oss

We welcome you to contact us for more information
about your stay.